Τελετή έναρξης : Χαιρετισμός και Ενημέρωση του Τεχνικού Διευθυντή, Γιώργου Περαντωνάκη !!!

Κυρίες κύριοι και αγαπητοί μαθητές των δημοτικών σχολείων του Αγίου Δημητρίου σας καλοσωρίζουμε στο νέο κλειστό γυμναστήριο και στην  1η γιορτή μπάσκετ των δημοτικών σχολείων.

Ο σύλλογος του ΚΡΟΝΟΥ με την συμπαράσταση της δημοτικής αρχής, αντιλαμβανόμενος το κενό που έχει δημιουργηθεί στο χώρο του σχολικού αθλητισμού επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει την μαθητική κοινότητα δίνοντας κίνητρα για την γνωριμία  και την ενασχόληση με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το μπάσκετ.

Ο σκοπός της διοργάνωσης των σχολικών αγώνων είναι η παρότρυνση και η παροχή κινήτρων στους μαθητές για την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, η δημιουργία ευκαιριών για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους στον αθλητισμό, η συνολική καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους, καθώς και η συνέχιση της αθλητικής παράδοσης της χώρας μας, σ’ ένα κατεξοχήν άθλημα διακρίσεων για την Ελλάδα, το μπάσκετ.

 

Έτσι ο στόχος της όλης διοργάνωσης δεν είναι η ανάδειξη νικητών, αλλά η μαζική συμμετοχή μαθητών-μαθητριών με στόχο τη χαρά της συμμετοχής και τις αρχές του ευ αγωνίζεσθε. 

Δεν έχουν θέση η αντιπαλότητα και ο ανταγωνισμός αλλά η διάθεση για υγιή συναγωνισμό και ευχαρίστηση.

Σχηματίστηκαν 4 όμιλοι των 4 ομάδων με μικτά σχήματα αγόρια και κορίτσια. και η διάρκεια των παιχνιδιών  είναι τέσσερα  5λεπτα. Έτσι κάθε ομάδα που συμμετέχει θα  πραγματοποιήσει 3 αγώνες.

Και εσείς, γονείς, συνοδοί, φίλαθλοι των σημερινών αγώνων χαρείτε με την προσπάθεια των παιδιών ,χειροκροτείστε τα και δείξτε τους με την όλη στάση σας ότι τελικά δεν είναι μόνο η νίκη που μετράει αλλά η ίδια η χαρά και η ικανοποίηση από την συμμετοχή τους στους αγώνες

Τους σημερινούς αγώνες τιμούν με την παρουσία τους τα παιδιά των παρακάτω δημοτικών σχολείων :

1ο ΔΣ                              8 & 16 ο ΔΣ

2ο ΔΣ                              9 ο ΔΣ

3ο ΔΣ                              10 ο ΔΣ

4ο ΔΣ                              13 & 21 ο ΔΣ

5 ο ΔΣ                              17 ο ΔΣ  

6 ο ΔΣ                              και  20 ο ΔΣ

7 ο ΔΣ                              

καθώς και αθλητές του συλλόγου που θα ενισχύσουν την προσπάθεια τυχόν ολιγομελών  σχολείων.

 

Γιώργος Περαντωνάκης

Τεχνικός Διευθυντής

Γ.Σ. Κρόνος Αγίου Δημητρίου                         

 

Τελετή λήξης - Βραβεύσεις : Ομιλία εφόρου Δημοσίων σχέσεων, Τέλη Συρόπουλου

«1η Γιορτή μπάσκετ Αγίου Δημητρίου»

 

Κα Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αγαπητοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά,φίλες και φίλοι, 

σας  καλωσορίζουμε στην 1η Γιορτή μπάσκετ στον Αγίου Δημητρίου που διοργανώνει ο Κρόνος.

 

Θα ήθελα πρώτα απ όλα να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Κρόνου, κου Δημήτρη Σκουλίκα, που λόγω ασθένειας δεν μπόρεσε να είναι σήμερα μαζί μας.

 

Ο Γ.Σ. Κρόνος Αγίου Δημητρίου με μία ιστορία 40 ετών, διοργάνωσε αυτήν την  γιορτή αφιερωμένη στο μπάσκετ με την συμμετοχή παιδιών από τα δημοτικά σχολεία του δήμου μας.

 

Η φιλοδοξία του συλλόγου μας ήταν να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά κοντά στο μπάσκετ, να γνωρίσουν τα μυστικά του αθλήματος και να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι να το επιλέξουν

και πάνω από όλα να διασκεδάσουν. 

 

Για αυτό το λόγο απευθυνθήκαμε στα παιδιά των δημοτικών σχολείων του δήμου μας όχι μόνο στα παιδιά που παίζουν ήδη μπάσκετ αλλά και σε αυτά που θέλουν να πάρουν μια ευκαιρία και να δουν αν θέλουν να ξεκινήσουν και να παίξουν, μέσα σε αυτόν τον υπέροχο χώρο που μας διαθέτει ο Δήμος.

 

Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε πως η πρωτοβουλία αυτή είχε μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά του δήμου μας, και μας δίνει ευκαιρία να σκεφτούμε και την καθιέρωση της Γιορτής του μπάσκετ Αγίου Δημητρίου. 

 

Πιστεύουμε πως την επόμενη χρονιά με την βοήθεια του Δήμου, του Οργανισμού Πολιτισμού και αθλητισμού και περιβάλλοντος του δήμου αλλά και της ένωσης γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, να την  διευρύνουμε χρονικά και να της δώσουμε μια μορφή σχολικού πρωταθλήματος και να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρόνου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους συνοδούς, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, για την παρουσία αλλά και την και την βοήθεια, αλλά και τους προπονητές και τους ανθρώπους του Κρόνου που συνέβαλαν σε αυτήν την διοργάνωση. 

 

Η σημερινή ημέρα είναι μια γιορτή του μπάσκετ και του αθλητισμού. 

 

Σας ευχαριστούμε όλους 

 

Τέλης Συρόπουλος

Έφορος Δημοσίων Σχέσεων